Familiebedrijf

Onze boerderij is van oorsprong een familiebedrijf dat al 3 generaties in bezit is van de familie Peters.

Het is begonnen in de jaren ’20 als hengstenhouderij en fokkerij van trekpaarden (de toenmalige tractors).

Toen de tractor zijn intrede deed, was er minder vraag naar trekpaarden, dus werd er overgegaan op het houden van melkkoeien, ook stieren en zoogkoeien werden gehouden voor het vlees.

Daarnaast is er altijd een flink gedeelte landbouw geweest binnen het bedrijf, dat bleef dus zo.

Op dit moment bestaat ons bedrijf uit landbouw, kleinvee, een zorgtak waarbij we mensen met een zorg/hulpvraag begeleiding bieden en een Rentmeesterskantoor.


Zorgboerderij

De keus om de zorgtak toe te voegen aan het bedrijf, lag voor de hand. Loes werkte in de zorg en om de zorg voor mensen en de zorg voor het bedrijf te combineren was een droom die verwezenlijkt kon worden.

Momenteel zijn wij 6 dagen in de week geopend voor mensen die begeleiding nodig hebben. Samen met de volwassenen zorgen we ervoor dat de boerderij onderhouden wordt. Het geeft veel voldoening voor iedereen om te zien dat door hun inspanningen het bedrijf door de seizoenen heen  netjes en verzorgd blijft. De dieren staan er tevreden en goed verzorgd bij en ook dat is een rechtstreeks compliment aan iedereen die zich daar voor inzet.

Voor de kinderen die bij ons hun dagactiviteiten komen invullen, is er genoeg te doen. Het terrein is ruim opgezet en omheind, waardoor kinderen zich veilig rond kunnen bewegen.

De activiteiten voor kinderen kunnen bestaan uit o.a. knutselen, sport- en spelactiviteiten, dieren verzorgen en aaien, ponyrijden en skelteren.

Contactgegevens
Wilt u een keer een kijkje komen nemen of meer informatie ontvangen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Locatie: 
Swaantjesweg 17 
6101 XN Echt 

Telefoon: 0475-476106 --- 06-14917128
E-mail: zwaantjeshof@hotmail.com
Website: www.zwaantjeshof.nl
Facebook: www.facebook.nl/zorgboerderij.zwaantjeshof