Even voorstellen

Onze paarden: 

Ronin is een bruinzwarte Oldenburger ruin. Hij is geboren in 2006. Ronin is de GVR (de grote vriendelijke reus), hij is heel groot, maar heel zachtaardig en de rust zelve. Ronin vindt iedereen die hem aandacht geeft aardig en hij is zeer nieuwsgierig van aard.

Ronin heeft dressuurwedstrijden gereden met Loes, nu mag hij het wat rustiger aan doen.Hij vindt het nog steeds leuk om de oefeningen te doen die hij op de wedstrijden moest laten zien, dus samen met Loes houdt hij zijn conditie nog goed op peil. Sommige kinderen kunnen ook af en toe op Ronin rijden. Ronin is heel goed in het winnen van vertrouwen door zijn rustige, nieuwsgierige en vriendelijke karakter. Hij is een echte allemansvriend.

Billy is onze pony, het is een Tinker ruin, geboren in 2012, hij is heel mooi om te zien, hij is wit met roodbruin gevlekt en hij heeft prachtige lange manen. Hij is klein (ca 1.37 m), maar zeer stevig gebouwd. Hij is heel lief en rustig van karakter, hij heeft veel geduld en hij houdt ook veel van aandacht en borstelen. Hij rijdt graag buitenritjes met de wat kleinere kinderen. Ook kun je allerlei kunstjes op hem doen, zoals op je knieën zitten, achterstevoren zitten, staan op zijn rug, hij vindt alles leuk! Hij is ook heel braaf aan de longe en is daarom voor veel kinderen een prima pony om de basis van het paardrijden te leren

Ramses is onze nieuwste aanwinst, hij is een NRPS ruin, geboren in 2021. Hij is nog jong en onstuimig en moet uiteraard nog veel leren. Gelukkig wordt hij ook goed begeleid door zijn mentoren, Ronin en Billy, die hem wat paardenfatsoen proberen bij te brengen.
Dat is best een uitdaging want hij zit vol met ondeugende streken en probeert veel met Ronin en Billy te stoeien om te kijken of hij de baas kan worden. Tot nu toe zonder succes. 

Ramses wordt voornamelijk opgeleid en opgevoed door Loes, zodat hij een eenduidige opvoeding krijgt. De basis wordt op die manier gelegd, zodat hij later als het goed is, een braaf en betrouwbaar lid van de stal wordt.
We proberen Ramses al met veel dingen vertrouwd te maken, zoals verkeer, paraplu’s, netjes meelopen aan de hand, borstelen, hoeven krabben etc etc.

Avicii is ons pensionpaard, hij is van een vriendin van Loes en is een prachtige Andalusiër-ruin, geboren in  2014.

Avicii is een temperamentvol, maar gehoorzaam paard. Hij wordt door enkele vaste verzorgers binnen en buiten gezet, want hij vergt wel wat ervaring en zelfverzekerdheid van zijn begeleider. Avicii heeft een energiek en vriendelijk karakter, hij is heel slim en kan allerlei kunstjes. Een echte Spaanse macho dus, met zijn looks en temperament.

En nog meer....

Verder hebben we twee katten, schapen, geiten, konijnen, cavia’s, hamsters, kippen, een kalkoen, een volière met kanaries, parkieten, diamantduifjes, zebravinken en kwartels. Daarnaast is er ook een zoetwateraquarium en een zoutwateraquarium.
En in de zomer komt de landschildpad Stoffel op de Zorgboerderij logeren.

Alle dieren worden dagelijks verzorgd, de stallen en hokken worden schoongehouden en de gezondheid en voedingstoestand van de dieren wordt nauwkeurig in de gaten gehouden. Voor dierenliefhebbers is er dus voldoende te doen en de dankbaarheid van de dieren is groot!

Overigens is er ook voor niet-dierenliefhebbers genoeg te doen, de dieren bieden iets extra’s voor degenen die hierin interesse hebben, maar het is absoluut niet het enige dat wij te bieden hebben!